Donderdag 17 oktober

De Toekomst van Menskracht


Programma:
13.30:                          Ontvangst
13.45:                          Opening door Gregor Gersen, dagvoorzitter
13.50:                          Inleiding door Chris Juta
14.40:                          Korte break
14.55:                          Start Break-out sessie 1
15.35:                          Korte break
15.50:                          Start Break-Out sessie 2
16.35:                          Start paneldiscussie met
17.00 tot 18.00            Netwerkborrel

De balans tussen ratio en emotie, tussen geld en zingeving, tussen werk en privé luistert steeds nauwer. In een steeds sneller veranderende wereld zal die balans steeds sneller in een andere context moeten worden gevonden. Neem daarin mee dat de werkzaamheden van vandaag niet meer gelijk zijn aan de werkzaamheden van morgen. Organisaties vragen oplossingen die nú resultaat geven en niet morgen. Wat doet dat met uw mensen, wat doet dat met uw organisatie?

Weten wat mensen ‘goed’ maakt en recruiting zo organiseren dat je op een efficiënte manier aan de ‘goede’ mensen komt. Op een simpele en uiterst effectieve manier management en leiderschapsontwikkeling organiseren.

Chris Juta laat u zien hoe organisaties in deze veranderende omgeving het spel moeten gaan spelen.

Na de inleiding van Chris Juta heeft u de mogelijkheid om aan twee van de onderstaande break-out sessies deel te nemen:

1. Continuïteit van uw organisatie, de mens als beperkende factor?
In deze break-out sessie staat Rykele Betten stil bij de future of jobs. Hoe ziet uw externe omgeving er over een aantal jaren uit, welke eisen stel ik aan mijn medewerkers en hoe waarborg ik de continuïteit van mijn organisatie naar de toekomst .

2. De kracht van de relatie
Snelle veranderingen die over elkaar heen rollen, de hectiek op het werk, live contact mijdend gedrag, schreeuwt om leiders die in staat zijn een wederzijds duurzame relatie met hun medewerkers op te bouwen en uit te bouwen.
In deze workshop gaat Edwin Donner in op die duurzame relatie van de leidinggevende met zijn medewerkers.

3. Verbinding, het behoud van uw medewerkers
De talenten in uw organisatie wilt u graag behouden. Medewerkers die met elkaar en met de organisatie verbonden zijn, zijn vitaal en productief. Maar hoe krijgt u ze zover? Verbinding is de schakel tussen zingeving en productiviteit. Saskia Chatillon leert u drie praktische stappen voor het toepassen van verbinding in de organisatie. U krijgt hiermee een helpende tool in handen voor het behoud van uw medewerkers.

4. Verandering begint met inzicht!
Wet en regelgeving en de arbeidsmarkt verandert  in korte tijd.)  De medwerker verandert mee en past zich past zich aan. Hoe borg je al deze zaken binnen je onderneming los van de waan van de dag.  Dat lukt gewoonweg niet. Peter de Hond laat u in deze workshop zien waar uw kansen en risico’s zitten en wat u er mee kunt doen.

5. Vind je eigen unieke kernkwaliteiten!
Iedere loopbaan heeft veel keuzemomenten. De uitdaging is steeds om te kiezen voor werk en een omgeving die past bij jouw natuurlijke kernkwaliteiten. Dan blijft werken leuk en geeft het energie. Om de goede keuzes te maken, is zelfinzicht noodzakelijk. Zolang je niet weet wie je bent en wat jouw eigen unieke kwaliteiten zijn, liggen keuzes op de loer die je afdrijven van waar jouw kracht werkelijk ligt. De Core Values Index geeft dit zelfinzicht. In deze workshop krijgt jij meer inzicht in jezelf en ontdek je hoe je anderen kunt helpen hun kernkwaliteiten te identificeren. Jan Gerritsen is de spreker.

6. Voorkom burn out en behoud je veerkracht!
Voorkomen is beter dan genezen, daar zijn we het wel over eens. Maar hoe help je je medewerkers nu echt om een burn out voorkomen, het werk gaat namelijk ook gewoon door. Een uitdaging voor iedere leidinggevende.

In deze workshop geeft Judith Oude Reimerink u inzicht in de recente bevindingen op het gebied van stress en burn out gebaseerd op het gedachtengoed van Michael Portzky, neuro-psycholoog en bekend van zijn boek Veerkracht.
Inzichten die uw medewerkers nodig hebben om zelf uitval te kunnen voorkomen en mentaal fit te blijven.

 

Deze dag kost u 89,= excl. BTW inclusief koffie/thee met wat lekkers en een hapje/drankje tijdens de netwerkborrel.

Schrijf je nu in!

Onze Partners